Buitenschilderwerk

Waarom is buitenschilderwerk belangrijk?

Denkt u dat een simpele lik verf niet zo’n groot effect heeft? Dan heeft u het mis. Goed buitenschilderwerk is onmisbaar voor iedere woning. Het zorgt namelijk voor:

  • goede bescherming
  • mooie afwerking

Goede bescherming

Ons Nederlandse klimaat kent een grote diversiteit aan weersomstandigheden. Van een tropische, zonnige zomerdag met 32 graden gaan we binnen een mum van tijd over op een onweersbui met harde windstoten, regen en misschien zelfs hagel. De buitenkant van uw woning krijgt dus veel te verduren. Help uw woning een handje en zorg op tijd voor nieuw buitenschilderwerk. Goed buitenschilderwerk beschermt de onderdelen van uw woning. Zo zullen uw houten kozijnen met goed schilderwerk minder snel houtrot vertonen en een stuk langer meegaan. Maar ook vocht dringt een stuk minder snel uw woning binnen wanneer u uw buitenschilderwerk goed onderhoud.

Mooie afwerking

Goede bescherming is een prominente functie van buitenschilderwerk, maar het oog wil natuurlijk ook wat. De buitenkant van uw woning is het eerste wat mensen van uw huis zien en is hiermee cruciaal voor een goede eerste indruk. Wilt u een positieve indruk achterlaten op uw visite, buren en voorbijgangers? Dan zijn afbladderende verf, scheuren in uw schilderwerk of verkleurde onderdelen uit den boze. Bhover voorziet uw woning weer van een perfecte schilderlaag waardoor uw huis een ware transformatie ondergaat. Laat uw buitenschilderwerk daarom op tijd onder handen nemen en laat uw woning weer stralen.

 

Onderdelen buitenschilderwerk

Wilt u weten welke klussen u uit kunt besteden aan Bhover? Werkelijk ieder onderdeel dat zich aan de buitenkant van uw woning bevindt en geschilderd moet worden kunt u overlaten aan een Bhover. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de:

  • gevel
  • deuren en kozijnen
  • dakkapel
  • schutting, tuinhuisje of schuur

Bhover schilders pakt al deze taken graag voor u op, en hoe! Wij zorgen ervoor dat de klus van a tot z wordt uitgevoerd. Van het geven van professioneel advies en het voorbereiden van het buitenschilderwerk tot de daadwerkelijke schilderklus en de nazorg. Wij neemt u alle zorgen uit handen.

Wanneer schakelt u bhover schilders in?

Is het alweer een paar jaar geleden dat u uw buitenschilderwerk onder handen heeft genomen? Dan is het opletten geblazen. Buitenschilderwerk is namelijk eens in de 5 jaar toe aan vernieuwing. De exacte levensduur van buitenschilderwerk verschilt per woning, houd daarom zelf een oogje in het zeil. Uw buitenschilderwerk is toe aan vernieuwing wanneer:

  • het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont
  • de verf poedert of loslaat
  • u andere beschadigingen ziet, zoals houtrot
  • uw buitenschilderwerk is verkleurd

Is uw buitenschilderwerk beschadigd, wacht dan niet te lang met het inschakelen van Bhover. De onderdelen van uw woning zijn nu niet alleen extra kwetsbaar, maar er bestaat ook een goede kans dat de beschadigingen groter worden en dan bent u verder van huis.

 

Beste periode voor buitenschilderwerk

Niet iedere periode is even gunstig om te schilderen. Is het te koud? Dan heeft de verf lang nodig om te drogen. Werken wij juist met warme temperaturen? Dan droogt de verf te snel, waardoor het streperig wordt. De beste periode om uw buitenschilderwerk uit te besteden ligt daarom tussen april en oktober. In deze periode zijn de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal voor een buitenschilderbeurt. De perfecte temperatuur ligt tussen de 10 en 25 graden en de maximale luchtvochtigheid op 75%.

 

Is u buitenschilderwerk toe aan vernieuwing neem dan contact op met: info@bhover.nl 

 

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Wij streven ernaar om binnen 24 uur contact op te nemen voor het maken van een afspraak. Mocht u direct contact op willen nemen, Verwijzen wij u graag door naar: 0682871564