Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk: de functies

Scheurtjes, blaasjes, loslatende verf of verkleuring. Het zijn signalen dat uw binnenschilderwerk toe is aan vernieuwing. Wacht hier niet te lang mee. Deze beschadigingen in uw binnenschilderwerk maken uw interieur er niet mooier op, maar ook voor de kwaliteit van uw woning speelt binnenschilderwerk een belangrijke rol. Lees hier meer over de belangrijkste functies van binnenschilderwerk:

 • uitstraling
 • bescherming

 

Uitstraling

U heeft honderden euro’s besteedt aan een prachtige eethoek, een mooie vloer en een strakke badkamer. Uw interieur is helemaal af. Maar wacht, u kijkt eens goed om uw heen en ziet een verkleurd plafond, vochtplekken op uw muur en loslatende verf op uw houten ramen. Deze beschadigingen vallen u waarschijnlijk nauwelijks meer op, maar voor visite is dit het eerste wat ze zien. Maak uw interieur af en voorzie uw woning van nieuw binnenschilderwerk. Een nette verflaag laat uw woning weer stralen. Bent u toe aan een grote verandering? Voorzie uw woning dan direct van een nieuwe kleur en geef uw interieur een volledig nieuwe uitstraling.

Bescherming

Goed binnenschilderwerk is mooi om naar te kijken, maar zorgt ook voor de nodige bescherming van uw woning. Zo zorgt een schilderlaag voor:

 • bescherming tegen slijtage: Vooral op veel belaste ondergronden, zoals uw trap, zorgt schilderwerk ervoor dat het materiaal langer meegaat.
 • bescherming tegen vocht: Binnenschilderwerk zorgt dat het vocht in huis niet intrekt in de ondergronden.
 • bescherming tegen schimmels: Waar vocht is, kunnen schimmels ontstaan. Vooral in vochtgevoelige ruimtes, zoals de badkamer en kelder, heeft binnenschilderwerk een belangrijke beschermende functie tegen schimmelvorming.

Werkzaamheden bhover schilders

U weet nu dat binnenschilderwerk belangrijke functies vervult binnen uw woning. Bhover doet meer dan alleen verven. Wij nemen  gedurende het hele proces alle zorgen uit handen, zodat u van a tot z wordt voorzien van de beste service. Zo pakken wij graag de volgende taken voor u op:

 • Professioneel advies: Bhover heeft meer dan genoeg kennis van het vak om u te voorzien van de beste adviezen. Of het nu gaat om kleuradvies, informatie over de beste verfsoorten of over beschadigde oppervlakken, wij bekijken de situatie en helpen u graag.
 • Binnenschilderwerk: Van de voorbereiding van de ondergrond en het daadwerkelijke schilderwerk tot het opruimen van de rommel na afloop, wij voorzien uw woning van het beste binnenschilderwerk. Wij gaan niet weg tot alles helemaal naar uw wens is.
 • Herstel beschadigingen: Zit er houtrot in uw kozijnen of zijn er andere beschadigingen die u graag wilt opknappen? Bhover schilders herstelt deze beschadigingen voor u.

 

Verfsoorten voor binnenschilderwerk

Een veel gebruikte verfsoort voor binnenschilderwerk is acrylverf. Dit is een verf op waterbasis. Binnenschilders zijn al jarenlang verplicht om te werken met een watergedragen verf. Deze verf is minder schadelijk voor uw gezondheid en het milieu. Maar verf op waterbasis biedt meer voordelen. De verf is namelijk:

 • geurarm;
 • snel drogend;
 • kleurvast, dus vergeelt niet.

Ook zijn er talloze speciale verven voor uw binnenschilderwerk, waaronder:

 • Renovatieverf: Heeft u last van nicotineaanslag, roetdoorslag of vochtplekken op uw plafond of muren? Dan brengen wij eerst een laag renovatieverf aan om deze plekken goed te verbergen, voordat wij het oppervlak afwerken met bijvoorbeeld een latexverf.
 • Vloerverf: Voor ondergronden waar veel op wordt gelopen, zoals de vloer en trap, is een vloerverf aan te raden. Deze is kras- en slijtvast en kan tegen een stootje.
 • Decoratieve verf: Wilt u een echte blikvanger in uw woning? Dan kunnen wij schilderen met een magneet- of krijtverf. Met magneten hangt u uw favoriete foto’s en recepten op uw muur, magneetverf maakt dit mogelijk. Gebruik krijtverf in de kinderkamer zodat uw kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan of in de keuken waar u de krijtverf gebruikt voor het opschrijven van handige boodschappenlijstjes.

 

Wordt het tijd voor een nieuwe frisse look van u binnenschilderwerk? Neemt u dan gerust contact met ons op : info@bhover.nl

 

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Wij streven ernaar om binnen 24 uur contact op te nemen voor het maken van een afspraak. Mocht u direct contact op willen nemen, Verwijzen wij u graag door naar: 0682871564